Om Soulside Design:

Soulsidedesign erbjuder unika smycken. Alla smycken är handgjorda av mig. Jag tillverkar smycken i flera olika stilar.

Vissa av mina smycken är inspirerade av den viktorianska eran och den gotiska stilen, därför att det är något som jag själv är mycket förtjust i och tycker är vackert. Andra smycken är inspirerade av pärlor som jag ser och tycker är så otroligt vackra att jag helt enkelt känner mig tvungen att skapa ett smycke av dem. Jag kan även inspireras av olika historiska personer, musik, vänner och karaktärer från böcker. Oavsett vad det är som inspirerar till varje smycke lägger jag ner tid och engagemang i skapandet.

Många av smyckena innehåller delar från äldre smycken jag gör det dels för att få den rätta känsla på de smycken jag skapar och dels för att minska vår miljöpåverkan. Jag gör det därför att miljön är något jag brinner för och jag tycker det är viktig att ta hand om naturen.

Jag har haft flera utställningar och medverkat på Designmarknad à la London.

Om mig som tillverkar smyckena:

Jag älskar att tillverka smycken och har ägnat mig åt smyckestillverkning i ett antal år. Det har sedan någon gång runt 2008 blivit ett av mina största intressen. Jag har tidigare ägnat mig åt olika kreativa aktivteter under hela mitt liv så som teater, måla och musik. Jag har alltid älskat att skapa och att vara kreativ. Jag har även gått en 15 veckors kurs i silversmide och även några kortare kurser i Silversmide.

Jag har vart med i två tävlingar genom åren, mina bidrag och placering kan du se här och här.


Dress4mess 29 november i Borås!

Läs mer här!

Design Martin Ohls. 2008-2014 Copyright © Soulside Design